Medrivende Foredrag med prisbelønnet Kasper Købke

Få særtilbud og vær først med det nyeste fra Kasper Købkes tegneværksted

Foredrag

"... Kasper Købke er en super levende og nærværende fortæller ... og en gudsbenådet formidler..."

Foredrag

"... Kasper Købke er en super levende og nærværende fortæller ... og en gudsbenådet formidler..."

Foredrag med Kasper Købke

Carsten Holvad, forstander på Rude Strand Højskole

Foredrag med Kasper Købke - 1 af 6

5.000 TIMER I STREG MED H.C. ANDERSEN​
Afspil video
H.C. Andersen eventyrbog

I dette intense foredrag vil du komme helt ind bag kunstneren Kasper Købkes prisbelønnede H.C. Andersen-bog, der indeholder meget mere end blot H.C. Andersen-tegninger.

Købke har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods-Hans Prisen 2016 for hans H.C. Andersen eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse tegninger.

Henover 5.000 tegnetimer på kun 13 måneder har Købke skabt en eventyrbog, der henvender sig både til børn, voksne og eksperter.

Købke er gennem hele bogen tro mod H.C. Andersens fantastiske eventyr – så uanset alder vil du altid kunne opdage en ny detalje eller en ny biografisk reference i Købkes tegninger.

ET UNIKT INDBLIK
Købke har filmet hver en tegnetime henover de 13 måneder, så på en og samme tid vil du få et helt unikt indblik i skabelsen af den verdensberømte digters eventyr gennem Købkes blyant, samtidig med, at du på tætteste hold vil opleve det fysiske forfald, og det ekstreme afsavn til omverdenen som Købke gennemgik.

Det til trods påstår Købke den dag i dag, at han hele vejen igennem var 100 % mentalt til stede i sine H.C. Andersen-tegninger – men kan det nu helt passe?

Hvis du ønsker at finde ud af det på allernærmeste hold, så er det dette foredrag du skal høre.

Afspil video

Interview: TV2 Lorry på BogForum om H.C. Andersen-tegningerne

H.C. Andersen eventyrbog
Afspil video

Interview: TV2 Lorry på BogForum om H.C. Andersen-tegningerne

Omtale af værket om H.C. Andersen

TV2 Lorry

Afspil video

Politiken

TV2 Fyn

Afspil video

Nanna Holm, leder – Nyborg Strands sommerkursus

Foredrag med Kasper Købke - 2 af 6

12.000 års Danmarkshistorie, set gennem en tegneblyant
KasperKøbke_BorrenVærk_Foto_Sofie-Bay-Kajberg.jpg

I dette historiske og tempofyldte foredrag vil Kasper Købke tage jer med ind i vores allesammens danmarkshistorie gennem de sidste 12.000 år, set gennem hans detaljerede blyantsstreg.

Publikum vil komme helt tæt på de detaljerede værker, og derved helt tæt på vores fælles historie, med både sjove, fantastiske, livsbekræftende, hovedrystende, grumme, ondskabsfulde, uforståelige og morderiske fortællinger.

Alle fortællingerne finder du i Kaspers 6 historiske værker, der samlet set udgør et stort udsmykningsværk han har skabt til et kultur- og idrætshus.

Publikum vil også komme med helt ind i tegneværkstedet, hvor de får et konkret indblik i research- og skabelsesprocessen af de 6 historiske værker.

KasperKøbke_BorrenVærk_Foto_Sofie-Bay-Kajberg.jpg

Omtale af værket om 12.000 års Danmarkshistorien

Sjællandske Nyheder

Sjællandske Nyheder

Carsten Holvad, forstander på Rude Strand Højskole

Foredrag med Kasper Købke - 3 af 6

Indenfor stregerne i Vestre Fængsel

Foredrag om det historiske værk i Vestre Fængsel

Afspil video

Kom med indenfor murene i Danmarks største arresthus, når Kasper Købke gennem sit underholdende, fascinerede og ordrige foredrag uden tvivl får publikum til at spidse ører.

Med sin tegneblyant har prisbelønnet Kasper Købke skabt en yderst detaljerede visuel historie fra Vestre Fængsels begyndelse i 1895 og frem til i dag.

Som en del af fængslets faste udsmykning er det et værk som alle indsatte møder – enten på vej ind eller ud af fængslet.

Derfor fortæller værket både historien om hvor man befinder sig – men påminder også én om, hvad der er at kæmpe for ude på den anden side af murene.

Som Kasper siger; “For første gang har jeg skabt et værk, som jeg ikke håber, at nogen kommer til at se i virkeligheden – og hvis man gør, så forhåbentlig kun den ene gang i livet.”

Publikum vil gennem det detaljerede værk, komme helt tæt på Vestre Fængsel – ikke mindst på Kaspers research, hvor han bl.a., som én af de få, har fået adgang til Fængslets fire fløje, gange, afdelinger, celler, områder og alt derimellem, for at kunne skabe Vestre Fængsels historie gennem næsten 130 år.

Fængselsbetjenten Henrik, har i hans 42 år i Vestre Fængsel aldrig oplevet at en privatperson har fået så meget adgang til fængslet, som Kasper har.

I fængslets 130 år har udviklingen i Danmark aldrig gået hurtigere – og det er en periode med alt fra storslåede og fantastiske begivenheder og opfindelser – til ondskabsfulde og dybt uforstående handlinger ude i verdenen, i Danmark og mennesker imellem.

Alt sammen noget der har været med til at forme Vestre Fængsel – og alt sammen noget Kasper tager dig helt tæt på, gennem sin blyantsstreg.

Omtale af værket i Vestre Fængsel

TV2 Go’morgen Danmark

Afspil video

TV2 Kosmopol 

Sjællandske Nyheder

Joan Viderø Blomberg, Skoleleder, FOF Sydøst 

Foredrag med Kasper Købke - 4 af 6

En streg i sandet på Burning Man Festival

BurningMan2010_Photo_by_PeterLavrsen_pic2

Photo by Mark Probst

Tag med Kasper Købke til Nevadas glohede ørken – og oplev hvordan han med sin tegneblyant kæmper for at tegne Burning Man Festival – inden ‘The Man’ brændes ned.

I foredraget kommer du med langt ind bag dokumentarfilmen ‘Drawings from the Desert’, der var en del af Louisianas udstilling ‘Living’.

Her følger du Kaspers rejse til en af verdens vildeste og ‘out of this world’-festivaler, hvor han med sin detaljerede blyantsstreg kæmper for at indfange den skøre, forbigående drømmeby i ørkenen.

I foredraget fortæller og viser Kasper dig meget mere om Burning Man Festivalen end hvad dokumentarfilmen rummer.

På Burning Man samles hvert år mere end 70.000 ekstatiske og kærlighedsgivende mennesker fra hele verden i Nevadas Black Rock Desert for at skabe Black Rock City; en midlertidig metropol dedikeret til fællesskab, kunst, selvudfoldelse og selvtillid.

Det unikke ved Burning Man Festivalen er, at alt, hvad der sker, er skabt af deltagerne selv.

Foredraget og dokumentarfilmen handler om drømme, om at opgive kontrol og om at være til stede i nuet. Festivalen er en rejse gennem kunst og kultur til noget anderledes, frit og forløsende.

Men … kan Kasper Købke nå at tegne Burning Man inden den brænder?

Det siges, at Burning Man ikke kan forklares – det skal ses og opleves – Men i dette foredrag bringer Kasper Købke dig så tæt på din egen oplevelse af Burning Man som overhovedet muligt – UDEN at du får sand i ørerne, næsen, øjnene, munden og alle andre tænkelige og utænkelige steder.

Burning Man har gjort et uudsletteligt indtryk på Kasper – og i dette foredrag vil du opleve, hvordan Kasper på flere måder fik sat en streg i sandet på Burning Man.

Photo by Mark Probst

Annika Herter, foredragsdeltager 

Foredrag med Kasper Købke - 5 af 6

Tegnearven fra Guldalderen

Afspil video

Tag en tur ‘down memory lane’ i Kasper Købkes tegnearv.

Tegninger, malerier og general kreativ udøvelse har nemlig været en fast del af fortællingen i generationer for familien Købke.

Spørgsmålet “Du hedder Købke … du skulle vel aldrig være i familie med ham guldaldermaleren?” – bliver Kasper Købke stillet gang på gang, hvor end han medbringer sin tegneblyant og værker.

I dette foredrag tager Kasper dig med helt ind i familiens private sfære – til en opvækst på familiens gård, hvor 3 generationer boede under samme tag.

Gennem hele opvæksten duftede hjemmet af grafit og kreativitet, og Kasper sugede inspiration og tegneteknikker til sig fra både hans far og farfar – ligesom de havde gjort det fra deres forfædre.

I familien Købke har der altid været fysisk og mental plads til at udøve sin kreativitet – og derfor er interessen herfor overbragt fra generation til generation – igen og igen.

Kasper tager dig derfor med hele vejen tilbage til 1800-tallets Guldaldermalere; til deres liv, virke, samtid og kunstneriske opdragelse – og ikke mindst, hvordan deres værker og kunstneriske håndværk stadig sætter sit konkrete aftryk her 200 år senere.

Ulla Hansen, foredragsdeltager

Foredrag med Kasper Købke - 6 af 6

Mere end blot blyantsstreger i Sydafrika

Afspil video

Interview: TV2 Lounge om More Than Lines-projekter i Sydafrika

I dette foredrag tager Kasper Købke dig med ud i verdenen for at bringe dig helt tæt på hjerteskærende, livsbekræftende og livsforandrende tegneprojekter.

For når Kasper bringer sin tegneblyant rundt i verdenen gennem sine ‘More Than Lines’-projekter, handler det ofte om meget mere end blyantsstreger på et papir.

Du kommer helt tæt på de projekter, der er lykkedes – men også på de projekter, der ikke er blevet til noget af bureaukratiske og økonomiske årsager – til trods for, at projekterne i bogstavelig forstand kunne have reddet menneskeliv.

Det er hjerteskærende at høre på, om end ganske sandt – og næsten ufatteligt, at en simpel blyant kan redde menneskeliv – men det er netop hvad ‘More Than Lines’-projekterne kan udrette.

Gennem 16 års kreative tegneprojekter i både Danmark og udlandet har Kasper mærket tegningens kapacitet på egen krop. Han har set tegningens livsforandrende indflydelse på en enkelt dreng, og har set den enorme fælles glæde og lykke ved tegning i et samfund med hundredvis af børn og unge”.

Tegning kan bringe folk sammen i et fælles og universelt sprog – og i dette foredrag bliver du også bragt med helt ind foran tegnepapiret, sammen med alverdens børn, unge og voksne.

Afspil video

Interview: TV2 Lounge om More Than Lines-projekter i Sydafrika

Sten Hartung, Sognepræst – Lumsås kirke

Scroll to Top

Book eller stil yderligere spørgsmål til Kasper Købkes foredrag

Søg blandt vores produkter nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.